Proclamația către Neamul Românesc

Români,

a venit vremea să ne conducem singuri. Nu ne mai trebuiesc partide și reprezentanți. Acum există toate mijloacele tehnologice pentru o democrație directă, bazată pe merit.

Români, deșteptați-vă,

și cu imnul lui Mureșanu în inimi, cu fruntea sus ca un Ștefan sau ca un Mihai, să ne grijim de soarta neamului nostru. Fiecare la locul lui, fiecare cu datoria lui cinstită și binecuvântată. Datoria față de noi înșine, față de neam și față de viitorime.

A venit vremea adevăratei democrații. Avem mijloacele tehnice pentru a implementa democatia directă și ar trebui să ne facem datoria de a ne guverna singuri, fără reprezentanți. Putem supune scrutinului tuturor cetățenilor orice lege după care se guvernează poporul.

A venit vremea să ne purtăm cu cinste și să fim responsabili când greșim! Să nu ne așteptăm să votăm greșit și să fie sancționat altcineva decât chiar votantul. Cu atât mai mult atunci când nu votează. Sistemul de vot să permită un feedback cât mai rapid și exact.

A venit vremea să nu ne mai ascundem! Votul anonim permite prea multe furturi și nu este verificabil. În plus el este egal ca valoare cu orice alt vot anonim. Acesta nu permite cuantificare a meritului sau expertizei persoanei care îl dă. Să susținem votul în nume propriu, cuantificabil conform meritului acumulat de votant și verificabil.

A venit vremea recunoașterii competențelor! Un vot dat de un specialist într-un domeniu nu poate fi egal cu unul al cuiva care nu a demonstrat competență în acel domeniu. Să susținem votul cu valoare cantitativă, relativ la domenii de competență și activitatea politică anterioară pentru fiecare cetățean.

A venit vremea că toată organizarea statului să fie transparentă! Să existe acces la toate deciziile, contractele și politicile interne ale guvernării pentru fiecare cetățean. (Afară doar de puținele cazuri de securitate națională pe care le dorim ca singurele excepții.)

A venit vremea să nu ne mai lăsăm manipulați! Să renunțăm la a mai fi comozi și la a ne informa de la televizor. Să renunțăm la a accepta un sistem ca și cum e singurul posibil. Când nu este bun, să renunțăm la a ne plânge că nu există altcineva care să îl îndrepte. Avem puterea de a crea altul mai bun. Nu-i mai credeți pe toți cei care explică de ce ar fi imposibil sau prea greu.

A venit vremea să vrem! Nu există Român care să vrea să facă ceva pentru îndreptarea situației actuale și să nu poată. Dacă toți ne-am face nu mai mult decât datoria, totul ar fi rezolvat de la sursă. A venit timpul să vrem să ne facem datoria. Atunci când majoritatea vom vrea, vom și putea.

A venit timpul să ducem Revoluția din ’89 la sfârșitul ei cel bun. Încă nu e prea târziu să împlinim visele de libertate de atunci. Iar libertatea vine cu împuternicirea tuturor cetățenilor să fie liberi și să rămână așa. Să aibă toți dreptul la autoguvernare, la democrație directă și bazată pe merit.

Români,

A noastră e puterea și voința și izbânda. A noastră și a copiilor noștri și a neamului nostru în veci.

Așa să ne ajute Dumnezeu.

Reclame

5 comentarii to “Proclamația către Neamul Românesc”

 1. Salutare… Mă numesc Daniel, sînt din Basarabia. Lansarea acestui proiect este binevenită. Sînt convins în puterea rațiunii unui grup de oameni conștienți de realitatea în care se află. Un grup de oameni capabili să conștientizeze adevărul, discreți și adaptați la timpul corect, care au obosit de rolul de martor într-un joc străin, vor reuși să obțină orice își dorește. Sistemul politic actual este creat conștient prea sofisticat datorită unui aparat birocratic prea greoi din toate punctele de vedere. Acest fapt duce la denaturarea realității obiective și frîneaza primirea deciziilor corecte și urgente. Totodată sînt convins că un grup de oameni care au învins frica lăcomiei și destul de abili pentru a nu arunca margăritare la picioarele porcilor, vor gasi calea spre izbînda neamului românesc în lupta sa pentru dreptate…Succes

 2. intra pe http://www.GuvernareOnline.com si vezi ca si ei incearca acelasi lucru! Bafta!

  • Marcel,

   deja am raspuns la comentarii de genul tau. de ceva ani ma cunosc cu fight4romania si guvernareonline. vezi pagina despre noi. suntem deja impreuna.

   le dorec succes.
   Christian Tzurcanu, pt. nepartidul

   PS: si azi am avut un chat cu ei pe termeni de colaborare.

 3. Buna,
  am vazut bannerul vostru pe Iesirea din Matrix. Ma bucur ca suntem mai multi cu aceeasi idee. Inseamna ca masa critica se constituie rapid. Datele mele de contact sunt aici:
  http://www.legislator.ro/legislator/13/Buzoi+M%C4%83rg%C4%83rit+Daniel

  Imi doresc sa ne auzim si sa colaboram.

 4. Tristă-i viaţa în ţara mea Însă uite ce se întîmplă
  Fără frate, fără soră, Plîngea glia strămoşească
  Aici este viaţa grea Peste ţara noastră sfîntă
  Nimeni nu-i la horă, Numai dracii cîntă

  Au fugit după noroc Ani de zile vă învaţă
  Unul după altul, Cum să trăiţi bine
  Unii s-au urcat la bloc Bucurîdu-se de viaţă
  Şi îi dau cu sfatul, Datorită ţie…

  Împînzitu-au lumea întreagă Căutaţi cu toţi dreptate
  Unde numai n-au ajuns Cu minciuni şi-n trîndăvie
  Doriţi tare sa le meargă Aţi uitat cu tot de moarte
  Sluga banului s-a uns, După fapte să vă fie…

  Dedicaţi cu trup şi suflet Nu scăpaţi din ghiara lui
  Un scop nobil urmărind Dacă îţi uiţi tu neamul
  După al Satanei urlet Altă cale în viaţă nui
  Părţi din suflet ei îşi vînd, Decît să strici geamul

  Luaţi de-ai lumii trufie Geamul vicleniei proaste
  Multe în viaţă ei obţin Care vă ascunde
  Iar al Domnului mînie A înţelepciunii oaste
  O îneacă ei în vin Care va pătrunde

  Toţi îşi spun că-s gospodari Şi atunci vei fi întrebat
  Şi deam cum dă Domnul, Ce-ţi doreşti tu frate?
  Da, voi sînteţi cei mai tari, Tu în lacrimi înecat
  Nu vă stric eu somnul. Vei striga DREPTATE…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: