Zone libere de guvernare

Consideram ca orice stat modern trebuie sa faca dovada performantelor sale. Trebuie sa mentina o informare verificabila a criteriilor de performanta iar acestea trebuie mentinute intr-o forma direct masurabila. Orice stat ar trebui sa aiba o anumita zona a sa pe care sa o mentina libera de guvernare. Prin masurarea performantei acestei zone si compararea sa cu cea a statului vom avea o imagine clara a performantei si beneficiilor aduse de stat.

Zona libera de guvernare ar trebui sa se conduca dupa legea bunului simt care include si criterii morale, comunitare, ecologice. Singura pedeapsa impusa va fi expulzarea si caderea sub incidenta legilor statului-parinte. O pedeapsa de care nu trebuie sa se abuzeze decat pentru cazuri grave: talharie, omucidere, declansarea unei catastrofe ecologice, etc.

Zona libera de guvernare insa nu va „beneficia” de servicii specifice statului: politie, scoli, spitale, ajutor social, pensii aceste servicii urmand sa fie impartasite de locuitorii zonei pe baza de voluntariat sau sume stranse prin donatii de catre comunitatea locala.

Desigur, zona nu va „beneficia” nici de: TVA pentru produsele tranzactionate in interiorul zonei si nici de taxe si impozite.

Am dori ca tot asa cum exista parcuri nationale sau zone ocrotite, tot asa sa existe in fiecare tara moderna, inclusiv Romania, cate o zona libera de guvernare. Garantata si protejata.

Reclame
Etichete:

One Comment to “Zone libere de guvernare”

  1. daca zona de cae vorbiti… nu beneficiaza de politie si altele din partea statului…cum o puteti denumi zona garantata si protejata ?? protejata de cine ?/.. si cine sa hotarasca din cadrul zonei..cine ar trebui exclus si cine nu.. cine respecta legile morale si cine nu…daca nu va exista politie..cine va inpune excluderea acelora care nu respecta regululile morale.. … faza cu fiecare va face voluntariat… cade din start…. acuma politia nu face nimik..desi e intrun fel antenata..oamenii sunt selectati inainte de a intra in politie si tot nu rezolva mare lucru odata ajunsi acolo.. fiindca infractionalitatea e tot mare…deci in zona voastra protejata..cum ar putea impune legea ( pedeapsa excluderii din zona ) niste incepatori .. ??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: