Reprezentativi reprezentativi

Sigur, este un joc de cuvinte care merita explicat: Primul cuvant „reprezentativi” este un substantiv iar al doilea, un adjectiv. Insa este acelasi cuvant. Si din pacate in cazul nostru, al situatiei Parlamentului Romaniei, repetitia nu devine tautologie. Va invit la o suma de standarde la care ne asteptam din partea unei persoane care reprezinta politic pe unul sau mai multi cetateni cu drept de vot. Reprezentantul are datoria de a mentine un site pe care sa se gaseasca urmatoarele informatii si aplicatii web intr-un format download-abil:

  • O istorie completa a modului cum a votat fiecare lege. (la cele la care are voie sa publice aceasta informatie si sa militeze pentru votarea transparenta la toate legile dezbatute)
  • La fiecare lege sau pachet de legi, sa prezinte cu cel putin 3 zile in avans fata de momentul votarii, problema care crede ca va fi rezolvata prin adoptarea ei si problemele pe care le va crea pentru votantii din circumscriptia sa. Aceasta informatie sa fie prezenta si in istoria votului.
  • Sa mentina legile care urmeaza a fi votate, in forma propusa incepand cu cel putin 3 zile inainte de votare. Sa mentina un poll (sondaj) (de preferinta meritocratic) in legatura cu fiecare lege si eventuale alternative deschis mai ales pentru circumscriptia sa.
In final si cel mai important: reprezentantul trebuie sa tina cont de rezultatele sondajului la votare (adica sa reprezinte).
Reclame
Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: