Informare independentă

Orice votant ar trebui sa isi faca datoria de a se informa in detaliu si independent de sursele de opinie de masa. Practic ar trebui sa aiba posibilitatea de a obtine informatiile despre faptele in sine si apoi a-si forma o opine si singur.

Multimea tuturor vontantilor la nivel local sau national ar trebui sa creeze infrastructura potrivita pentru a putea sa contribuie financiar pentru o informare verificabila si independenta de canalele neindependente. Altfel nu vor putea sa aiba pretentia la o informare dezinteresata sau obiectiva.

Practic e normal sa nu putem avea incredere in surse de informare care nu sunt platite pentru calitatea si obiectivitatea informarii ci pentru reclamele strecurate in continut in mod legitim sau nu. Am dori sa stabilim algoritmi si protocoale pentru a obtine publicarea de informatii cat mai aproape de sursa factuala. Acesta este o problema care trebuie rezolvata imediat dupa implementarea unei retele de incredere. Orice votant care nu contribuie la incurajarea informarii independente este de mai putina incredere decat unul care face aceasta. Acest factor ar trebui inclus in formula de calcul al puterii de vot.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: