ACTA. Dovada de reprezentare.

Dupa cum e moda acum, vom analiza in urmatoarele subiectul ACTA. Vom urmari sa ne dam seama unde este problema la nivel de principiu.

Fara doar si poate semnarea ACTA fara o dezbatere publica este o greseala. Este o greseala repetabila si ar fi bine sa ne dumirim de ce este repetabila si cum putem face sa nu mai fie.

Dupa parerea noastra este repetabila pentru ca documentele si contractele internationale sunt semnate de reprezentanti care de fapt nu reprezinta dorinta celor reprezentati. Acest lucru ar putea inceta odata cu instituirea unui sistem de dovedire a reprezentarii.

In ce ar consta acest sistem si ce protocoale ar necesita:

 • orice lege, contract, sau reprezentant politic sau executiv ar trebui sa aiba o perioada de valabilitate de o singura zi calendaristica.
 • innoirea mandatului sau prelungirea contractului ar trebui sa fie optionale si sa depinda de dorinta electoratului
 • orice lege, contract sau reprezentant executiv (reprezentanti politici nu ar trebui sa mai existe intr-o democratie pura) nou/a ar trebui propuse si documentate (impreuna cu restrictiile legale cauzate – vom trata acest subiect intr-un articol viitor) cu cel putin o saptamana inainte de momentul votarii. Fiecare reprezentant ar trebui sa poata prezenta o chitanta de trimitere a informatiei pentru fiecare persoana cu drept de vot (sau pentru o vasta majoritate)
 • votarea sa poata fi repetitiva si automatizata de catre fiecare votant. De ex la interval de o zi aplicatia de votare aunui votant sa poata prezenta: ce legi sustine astazi, ce persoane executive sustine si orice schimbari fata de ziua de ieri (pentru minimizarea de trafic informatic)
 • dupa momentul votarii sau in timpul votului continuu (automatizarea zilnica a votului), orice reprezentant executiv are datoria de a publica o chitanta de votare si a putea face dovada manierei de vot pentru fiecare persoana care a votat (in nume propriu)

Astfel cei care au semnat in numele romanilor pentru ACTA ar fi usor de dovedit ca nu reprezinta acest neam. In plus, daca se implementeaza institutia dovezii de reprezentare:

 • Daca exista persoane in aparatul de stat care nu mai sunt agreate de peste 50% din electoratul activ (cel care voteaza), aceste persoane vor fi automat demise.
 • Daca un votant nu voteaza zilnic aderenta la Constitutia Romaniei, atunci se poate considera ca nu este cetatean roman si statul nu mai are obligatii catre el in perioada cat nu este cetatean.
 • In aplicatia de vot a fiecarui votant ar trebui sa existe in clar toate legile, contractele, reprezentatii executivi pe care acel cetatean le doreste active, data la care fiecare i-a fost prezentata (chitanta de informare), data la care a votat prima data (chitanta de vot)
 • Orice reprezentant ar avea dovada ca intr-adevar reprezinta pe cei reprezentati in fiecare actiune de anvergura pe care o intreprinde
 • Daca exista peste 50% votanti care nu agreeaza un tratat international la care statul este semnatar, statul are datoria de a iesi imediat din acel tratat sau contract. (Aviz: aderarea la UE, tratatul ACTA, etc.)
Reclame

2 comentarii to “ACTA. Dovada de reprezentare.”

 1. pe scurt o corectie conforma cu modul in care gandesc
  pct 1. valabilitate pana la revocare
  2. vezi pct 1
  3. fara reprezentanti
  4.vot electronic zilnic, pe o idee simpla
  5. vezi pct 4 si 5
  6. vezi pct 3
  7. conditionarea exprimarii votului (voteaza si continua)
  8. vezi pct 4
  9 vezi pct 1
  10. vezi pct 1
  trimiterile se refera la prezentele observatii

  • @Remus: poate era mai potrivit sa le numerotam pt ca altii sa se poata referi in mod clar la ele. nu le-am numerotat doar pentru a da impresia de egalitate intre aceste reguli. vom continua discutia cand ma intorc de la munte. acesta e doar un raspuns pe fuga.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: